Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков, Керівник апарату Верховної Ради України Вячеслав Штучний.


Фото Олександра КЛИМЕНКА.           

Більше фото тут 

Несення Почесної варти Національної гвардії та підняття Державного прапора перед будівлею Верховної Ради стане постійним церемоніалом у вихідні та святкові дні. Караул змінюватиметься з 10.00 до 18.00 щогодини.

У церемонії на площі Конституції з нагоди започаткування традиції несення Почесної варти, яка супроводжувалася урочистим підняттям Державного прапора, зміною караулу, виступом оркестру та Спеціального батальйону «Почесна варта» Нацгвардії, взяли участь Голова Верховної Ради Дмитро Разумков, Керівник апарату Верховної Ради Вячеслав Штучний, народні депутати, представники громадськості.

«Україна — багата на традиції, які ми шануємо, зберігаємо і примножуємо. Схожі традиції є в багатьох державах. Україна не має відставати від цього позитивного і почесного тренду, — зазначив на урочистостях Голова Верховної Ради Дмитро Разумков. — Саме Національна гвардія нестиме Почесну варту перед будівлею українського парламенту. Оскільки 31 серпня 2015 року на площі Конституції загинули четверо нацгвардійців. Ми повинні це пам’ятати і зробити так, щоб це ніколи не повторилося».

За словами Голови Верховної Ради, Почесна варта — це шана державному прапору і парламенту. Він висловив сподівання, що ця ініціатива приживеться, і додав: гарні традиції треба розвивати.

Генерал-лейтенант, командувач Національної гвардії України Микола Балан, відповідаючи на запитання журналістів, підкреслив, що несення Почесної варти позитивно позначиться на іміджі нашої країни.

***

Після церемонії Голова Верховної Ради Дмитро Разумков на брифінгу повідомив, що на позачерговому засіданні в середу, 4 березня, народні депутати заслухають звіти силових відомств.

Необхідність позачергового засідання, за його словами, пов’язана з тим, що питання, які можуть народні депутати розглянути в середу, — важливі й актуальні. Про це йшлося й під час його зустрічі з Президентом Володимиром Зеленським напередодні, пояснив глава парламенту.

На запитання, чи розглядатиме парламент звільнення прем’єра Олексія Гончарука, Дмитро Разумков уточнив, що станом на 1 березня жодних заяв до Верховної Ради не надходило.

Вл. інф.