Урочиста церемонія з цієї нагоди відбулася вчора в стінах законодавчого органу за участі народних депутатів та представників апарату Верховної Ради.

«Усе, що ми робимо, ми робимо для того, щоб держава змінювалась, це дає можливість приходити в різні інституції таким молодими спеціалістам, якими ви є», — наголосив Дмитро Разумков.

Закцентувавши увагу на оновленні парламенту, яке відбулося за результатами дострокових виборів, він додав: «Справді важливо, щоб оновлення не впливало на якість роботи. І важливо, щоб ми могли говорити: Верховна Рада — і молода, і якісна».

Зауваживши, що і сам він людина молода, Дмитро Разумков, сказав, що це той приклад, коли у політику можна прийти досягати успіхів, і це стимулюватиме інших рухатися далі. Висловивши жаль з приводу того, що подібні зустрічі останнім часом були поставлені на паузу, політик висловив упевненість: парламент повернеться до проведення таких добрих традицій.

У свою чергу голова Комітету Верховної Ради з питань молоді та спорту Андрій Кожем’якін зауважив, що премія хоча й невелика, але дуже знакова. Зокрема, тим, що вручається Головою Верховної Ради та за участі народних депутатів. Нині, за словами А. Кожем’якіна, розробляється проект постанови, який збільшить суму підтримки. Готується також новий проект закону щодо молодіжної політики.

Подякувавши Голові Верховної Ради та представникам комітету від імені лауреатів, засновник громадської організації «Центр сімейно-правових досліджень», викладач Київського університету права 
НАНУ Олег Простибоженко зауважив: «Це важливо для нас. Адже таким чином держава в особі народних депутатів дає наснагу працювати. Праця, якою я займався, була у вільний від роботи час. Це була праця в ім’я держави.

Тож премія — це відзнака того внеску, який кожен з нас зробив у розвиток парламентаризму та місцевого самоврядування».

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.

Більше фото тут