Фахівці Кременчуцького автомобільного заводу вперше «посадили» найпотужнішу для нашої держави автокранову установку вантажопідйомністю 50 тонн на чотиривісне безкапотне шасі КрАЗ-7133Н4 колісної формули 8 х 4 (на знімку). Вони здійснили монтаж усього вантажопідйомного обладнання та його налагодження. Тож новий спецавтомобіль уже готовий до роботи.

На думку спеціалістів, оптимальним буде його використання на майданчиках промислового призначення, коли там треба змонтувати різноманітні надбудови. Не менш важливо й те, що експлуатувати таку техніку можна практично на всіх видах доріг. Її потужність, високу прохідність і мінімальний вплив на довкілля забезпечує 430-сильний двигун класу Євро-5. Кранова надбудова має стрілу, що видовжується до 40 метрів.

При цьому працювати на новому спецавтомобілі досить комфортно. В його кабіні, крім новітнього обладнання для управління та визначення параметрів функціонування систем і агрегатів, є місце для відпочинку. Не менш зручна та комфортна й кабіна машиніста, котрий управлятиме крановою надбудовою. Тим паче, що її обладнали автономним обігрівачем. Та все ж головною особливістю новинки стала саме безкапотна кабіна водія. Вона дала можливість поєднати потужність спецавтомобіля з його підвищеною маневреністю. Надто з огляду на те, що саме параметри маневреності набувають особливого значення в умовах обмеженого простору промислових, будівельних та інших майданчиків, де виникає необхідність використовувати подібну техніку великої вантажопідйомності.

Фото з сайту компанії «АвтоКрАЗ».