Пацієнтом став 36-річний батько двох дітей з Кривого Рогу, який упродовж останніх восьми років жив на діалізі й від ускладнень майже втратив слух.

Як розповів Олег Самчук, операція тривала чотири години і пройшла успішно. Донором для сина стала його мати.

Лікарня лише кілька тижнів тому отримала ліцензію на проведення трансплантацій. Медики ще планують проводити операції з посмертного пересадження нирок і серця.

Новий період в житті лікарні швидкої допомоги розпочався з призначенням головним лікарем Олега Самчука, який перед тим очолював Ковельську районну лікарню на Волині й проводив успішні операції з трансплантації.

«Під час візиту в Ковель я заїхав у районну лікарню, і те, що там побачив, — шокувало. Злагоджений колектив, найсучасніше обладнання і вражаючі результати — у лікарні зробили пересадку серця, нирок, готувалися до пересадки печінки. І я осмілився запропонувати Олегу Олеговичу Самчуку очолити Львівську лікарню швидкої допомоги», — розповів міський голова Андрій Садовий про мотиви цього призначення.

Для успішного лікаря і керівника Олега Самчука це було важке рішення, але те, що у Львові можна допомогти значно більшій кількості людей, стало вирішальним.