Керівник апарату Верховної Ради України Вячеслав Штучний (на знімку) наголосив на важливості цієї програми та використанні сучасних технологій.

«Багато дітей проводять час у девайсах. Ураховуючи це, ми спільно з міжнародними партнерами працюємо над пізнавальним мобільним додатком. Це лише одне з важливих завдань у рамках Комплексної програми парламентської просвіти, що підвищить політичну обізнаність громадян. Доступ до інформації допоможе оперативно шукати відповіді на запитання та ухвалювати рішення», — зазначив Вячеслав Штучний.

За словами Керівника апарату Верховної Ради, програма має відповідати вимогам часу та допомогти громадянам дізнатися більше про роботу парламенту.

Ініціативу підтримало Міністерство освіти і науки України. На думку заступниці міністра Любомири Мандзій, виховання відповідальних громадян має починатися зі школи.

Довідково

Комплексна програма парламентської просвіти Верховної Ради України покликана підвищити рівень обізнаності щодо роботи парламенту, інструментів взаємодії громадян з парламентом та участі в законодавчому процесі. Програма розрахована на учнів, студентів і дорослих. Над її розробкою працюють Проект ЄС-ПРООН з парламентської реформи спільно з громадською організацією Глобал Офіс та апаратом Верховної Ради України. Роботу над програмою заплановано завершити до кінця 2020 року.

Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.