Зокрема, Василь Петьовка повідомив на своїй сторінці в соцмережі, що «соціальна напруга довкола теми коронавірусу шириться швидше за сам недуг. Українці з тривогою спостерігають» за темпами розповсюдження хвороби, побоюючись, що після Буковини вірус проникне до інших — і не обов’язково прикордонних — регіонів нашої держави.

Народний обранець повідомляє, що разом з колегами з депутатської групи «Довіра» Валерієм Лунченком і Робертом Горватом підготували офіційне звернення до Міністерства охорони здоров’я з вимогою вжити ефективних заходів для недопущення спалаху епідемії COVID-19. Україна повинна передбачити достатнє матеріальне забезпечення для придбання тест-систем та засобів індивідуального захисту. Не менш важливим є надання населенню чітких рекомендацій щодо запобігання поширенню спалаху.

В. Петьовка переконаний: контроль епідеміологічної ситуації можливий виключно за умов якісного менеджменту з боку органів охорони здоров’я. Співвітчизники мають відчувати безпеку та бути впевненими, що держава готова прийняти цей виклик.

Ужгород.