Відповідні зміни до Ліцензійних умов провадження освітньої діяльності Кабмін ухвалив 3 березня.

Ухвалені зміни дають змогу розширювати мережу дитячих садочків та підвищувати доступ до дошкільної освіти. Стане простіше відкривати приватні дитсадки, залучати до навчальної роботи необхідних фахівців та забезпечувати дітей якісним харчуванням.

Для започаткування діяльності у сфері дошкільної освіти не обов’язково мати власні харчоблоки, пральні та штатних медичних працівників. За їх відсутності відповідні послуги можуть надавати юридичні особи та фізичні особи — підприємці, які мають таке право. Це сприятиме відкриттю невеличких закладів до-
шкільної освіти в пристосованих приміщеннях.

Також згідно зі змінами, дитячі садочки матимуть змогу залучати до роботи не лише педагогічних працівників, а й інших фізичних осіб, послуг яких потребуватиме заклад під час освітнього процесу. Це допоможе у виконанні варіативної складової навчання, яку заклад визначає з урахуванням особливостей регіону, індивідуальних запитів дітей або побажань батьків.

Постанова про зміни до Ліцензійних умов провадження освітньої діяльності набере чинності через два місяці після її опублікування. Як роз’яснили «Голосу України» у прес-службі МОН, зміни до ліцензійних умов стосуватимуться і приватних, і державних дитсадків.