Інститут кардіології імені академіка Стражеска Національної академії медичних наук України отримав від Рубіжанського підрозділу фармкомпанії «Мікрохім» препарати для лікування легеневої артеріальної гіпертензії на 200 тис. грн. Це повністю закриє річну потребу хворих у відділенні симптоматичних гіпертензій.

За словами фахівця Інституту Ірини Живило, така благодійна допомога фармкомпанії дуже своєчасна. Оскільки хворих із легеневою артеріальною гіпертензією препаратами забезпечує держава, то держзакупівля відбувається на основі сформованої на початку року заявки. Тому хворі з уперше діагностованим захворюванням можуть потрапити до списків на забезпечення препаратами тільки з наступного звітного року.

У зв’язку з цим «Мікрохім» готовий за потреби здійснити додаткові поставки препаратів для лікування зазначеної категорії хворих. На підприємстві вважають, що ситуація на ринку лікарських засобів для лікування орфанних захворювань вимагає більшої уваги з боку держави. Особливо щодо розроблення дієвого та ефективного механізму передачі препарату від фармкомпанії хворому через мережу лікувально-профілактичних установ.

Луганська область.