Днями у храмі таку службу справили вперше. Молилися за загиблих захисників, які полягли від російської зброї у лютому цього року. Її очолив архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій Зоря. На молитву прийшли представники ветеранських організацій учасників російсько-української війни, громадськості, серед них і члени ГО «Єдина родина Чернігівщини», що об’єднує батьків загиблих Героїв, добровольці.

Волонтерка і журналістка Тетяна Миргородська розповіла про чотирьох воїнів, які загинули минулого місяця: медика із 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний Яр» Клавдію Ситник («Король») (уродженка Харківщини), бійців 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців Максима Хітайлова (уродженець Полтавщини), 58-ї окремої мотопіхотної бригади імені гетьмана Івана Виговського Дмитра Гриня (уродженець Сумщини), 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний Яр» Володимира Федченка (уродженець Луганщини).

Сергій Бутко, представник Українського інституту національної пам’яті у Чернігівській області, наголосив: «Щомісячна панахида є також і нагадуванням, що наші з вами спокій і безпека, наша свобода минулого місяця оплачені кров’ю і життям захисників України!».