Учора Кабінет Міністрів затвердив низку заходів, які необхідно вжити через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в Україні та для недопущення розповсюдження COVID-19. Зокрема, уряд під час закритого засідання виділив 100 мільйонів гривень на першочергову закупівлю засобів індивідуального захисту для поточних потреб міністерств, відомств та служб, а також для поповнення держрезерву. Водночас до 1 червня заборонено експорт товарів протиепідеміологічного призначення, що має гарантувати забезпечення необхідними засобами захисту населення.

Для забезпечення температурного контролю на відстані в міжнародному аеропорту «Бориспіль» буде закуплено відповідне інфрачервоне обладнання.

Також Кабінет Міністрів запропонував обмежити проведення масових заходів, у яких заплановано участь 200 та більше осіб, за винятком заходів державної необхідності. У навчальних закладах передбачається запровадження карантину строком на три тижні — з 12 березня по 3 квітня.

Стосовно спортивних заходів, то вони можуть проводитися з дозволу міжнародних організацій, але без глядачів.

Під час засідання ухвалено рішення про призначення народного депутата Василя Мокана (на знімку) новим представником Кабінету Міністрів у Верховній Раді.

А днем раніше уряд під час позачергового засідання уповноважив заступників низки міністерств на тимчасове виконання обов’язків міністрів. Зокрема, обов’язки міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства виконуватиме Павло Кухта, міністра освіти і науки — Юрій Полюхович, міністра енергетики та захисту довкілля — Віталій Шубін та міністра культури, молоді та спорту — Світлана Фоменко. Крім того, Кабінет Міністрів звільнив Олександра Стародубцева з посади голови Національного агентства з питань державної служби та тимчасово поклав виконання обов’язків голови Нацагентства на першого заступника голови Нацагентства Володимира Купрія.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль провів телефонну розмову з головою місії Міжнародного валютного фонду в Україну Роном ван Роденом. За повідомленням департаменту комунікацій Кабінету Міністрів, Д. Шмигаль наголосив, що уряд України продовжуватиме співробітництво із МВФ. Прем’єр підкреслив важливість всебічної підтримки, яка надається МВФ, та зазначив, що Україна налаштована на впровадження реформ, які є важливою передумовою для економічної стабільності та розвитку.

Фото kmu.gov.ua