На знімку: під час презентації молодіжних центрів Мар’їнського району.

Вони діятимуть у селах Костянтинівка (МЦ «Гармонія»), Катеринівка (МЦ «FOX») та Єлизаветівка («YelizavetCity»).

Нині на Донеччині в рамках проекту «Гідна країна для гідних людей» діють понад 110 молодіжних центрів і просторів різної форми власності. Одним із лідерів зі створення та розвитку молодіжної інфраструктури попри розташування поблизу лінії зіткнення є Мар’їнський район.

Із 15,5 тисячі молодих людей, які мешкають у районі, понад сім тисяч охоплені роботою осередків організованого дозвілля. У 2017—2020 роках згідно з проектом «Гідна країна для гідних людей» у районі відкрито сім молодіжних центрів, на черзі — ще один, розташований у Кураховому.

Завдяки співпраці молодіжних лідерів, місцевих органів влади та облдержадміністрації молоді люди Мар’їнського району мають свій особистий простір для активного та корисного дозвілля, спілкування, навчання, обміну досвідом. Як поінформували в управлінні сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації, загальна сума фінансування з обласного бюджету на реалізацію молодіжних програм уже становила 3 млн 869 тис. грн, з місцевого бюджету — 3 млн 449 тис. грн.

Попри те, що зовсім поруч тривають бойові дії, місцева влада розуміє важливість підтримки молоді, враховує її потреби та ініціативи і створює простори, відкриті та дружні для молоді.

Фото управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької ОДА.