Нову ділянку, що з’явилася на території Ободівського лісництва, назвали «Ліс пам’яті».

Участь у весняній акції взяли двадцять тих, хто захищав країну від російських окупантів, а також волонтери. Перед початком роботи учасники бойових дій згадали кожного мешканця Тростянецького району, який поліг на Донбасі. У 2014 році не стало Олександра Притики з райцентру та Сергія Майбороди з міста Ладижин. У 2015-му загинули Володимир Куйбіда із села Демківка, Микола Мельник із Цибулівки та Віталій Химич із Ладижина, а в 2017-му — Олександр Черепаха з села Скибинці. Ще десятеро померли після демобілізації від поранень і хвороб.

За словами заступника директора державного підприємства «Бершадське лісове господарство» Миколи Краснєєва, загалом ветерани і волонтери того дня посадили чотири тисячі саджанців і сіянців таких порід як: дуб звичайний, берека, горіх чорний, модрина європейська. Розмістили їх на площі 60 соток.

— Саджаємо дерева на спомин не тільки про наших земляків, а й про увесь «небесний гарнізон», — каже голова Тростянецької районної Спілки учасників бойових дій та волонтерів Анатолій Савченко. — Дерева нагадуватимуть нащадкам про наш героїчний час і про героїв цього часу. А встановлена табличка з написом «Ліс пам’яті» і назвою нашої організації — про тих, хто його садив.

Вінниця.