Шановні друзі,
Шановні представники ЗМІ!

З моменту встановлення дипломатичних відносин між Китаєм та Україною я є десятим Надзвичайним та Повноважним Послом КНР в Україні.

У зв’язку з цим відчуваю гордість і натхнення, почуваю себе щасливим.

У 1992 році, коли я ще був юнаком, молодим дипломатом, почав свою дипломатичну службу саме в Україні. Тоді я теж, як і зараз, прибув до Києва в лютому. Через 28 років приїхав сюди вже у зовсім іншій якості і, звичайно ж, з новою місією. Взагалі в житті дипломатів рідко трапляється настільки неймовірний збіг, його неможливо задумати заздалегідь. Ось яка доля у мене з Україною, з цієї красивою країною.

Україна славиться своєю давньою історією, багатою культурою, чудовим географічним розташуванням і потужним потенціалом у різних сферах. З точки зору території, чисельності населення, багатства ресурсів Україна є однією з провідних держав Європи. Тим паче, що український народ — це працьовитий, мудрий та сміливий народ, який протягом своєї історії досяг чималих успіхів.

Незважаючи на те, що Китай та Україну розділяють моря і гори, обидві країни підтримують дуже хороші стосунки, є стратегічними партнерами, що мають всеосяжні спільні інтереси. Наша співпраця безперервно розвивається. Китай уже став найбільшим торговим партнером України.

Сторони також досягли великих успіхів у розвитку співпраці у сфері комунікацій, інфраструктури, сільського господарства, високих технологій і т. д. З огляду на потужність китайського ринку — а це мільярд чотириста мільйонів споживачів — потенціал співпраці безмежний.

Шановні друзі!

Дружба між нашими народами сягає корінням далекого минулого. Обидва народи завжди живлять почуття дружби й близькості один до одного. Китайська сторона готова спільно з українською стороною докладати всіх зусиль для того, щоб наша співпраця ще більше розвивалась.

Нині ми живемо в новому періоді — новому і для розвитку України, і для розвитку китайсько-українських відносин. Новий період завжди породжує нові надії та відкриває нові можливості. Як новий посол Китаю в Україні я глибоко усвідомлюю свою високу місію та величезну відповідальність. Старатимусь, щоб виправдати покладені на мене сподівання. У здійсненні великої справи завжди потрібні спільні зусилля. Розраховую на підтримку всіх друзів, які цінують китайсько-українську дружбу. Адже Китай — справжній друг і надійний партнер України.

Посол — це посланник дружби китайського народу. Хотів би вам і через вас — кожного, хто читає це звернення, засвідчити всьому народу України мою глибоку повагу. Бажаю українському народові нових успіхів у розвитку та процвітання країни під керівництвом шановного Президента України пана Володимира Зеленського.

Хай міцніє дружба між народами Китаю та України!