19 березня збройні формування Російської Федерації 15 разів порушили режим припинення вогню, повідомляє прес-центр ОС. За даними штабу, противник обстріляв позиції українських сил із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм і 82 мм, озброєння БМП-1, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Крім цього, було відзначено роботу снайперської пари.

«Унаслідок ворожих обстрілів наших позицій один військовослужбовець Об’єднаних сил загинув і ще один дістав поранення», — йдеться в повідомленні.

Учора, від початку доби станом на 12:00, збройні формування РФ двічі порушили режим припинення вогню на луганському напрямку. За даними прес-служби МОУ, окупаційні війська випустили 20 мін із 120-мм мінометів по позиціях Об’єднаних сил у районі Кримського. Противник також обстріляв українські позиції поблизу населеного пункту Луганське, використовуючи автоматичний станковий гранатомет, великокаліберні кулемети й іншу стрілецьку зброю.

Станом на 20 березня в зоні операції Об’єднаних сил не зробили жодного тесту для виявлення нового коронавірусу COVID-19 через відсутність цих тестів. Про це заявив у коментарі «Українській правді» керівник прес-штабу ООС Павло Ковальчук. Він пояснив, що кількість тестів, яка надійде нашим військовослужбовцям, залежить від рішення керівництва держави. За словами Ковальчука, епідситуацію в зоні ООС медична служба оцінює як благополучну.