Заступниця голови депутатської фракції «Слуга народу» і голови Комітету Верховної Ради України з питань антикорупційної політики Галина Янченко розповіла, як депутати із найчисельнішої парламентської фракції вирішили підтримати ініціативу Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова — передати чотири автомобілі з парламентського автопарку двом столичним лікарням — Олександрівській та Київській міській дитячій інфекційній. «Ми з колегами зі «Слуги народу», у свою чергу, з власних коштів подбаємо про оплату пального для цих автомобілів, а також закупівлю  засобів захисту для лікарів», — написала депутатка на своїй сторінці у Фейсбуці.

Народний депутат України від «Слуги народу» Олександр Дубинський наприкінці тижня зустрівся з головними лікарями Обухівської та Васильківської лікарень на Київщині, а також з керівниками станцій екстреної медичної допомоги. «У нас немає іншого виходу, окрім створення Гуманітарного штабу, який повинен працювати на всю Київську область», — написав депутат у Фейсбуці, закликавши приєднатися до ініціативи бізнесменів, меценатів та інших небайдужих людей.

Благодійний фонд колишнього Президента Петра Порошенка, а нині народного депутата України від «Європейської солідарності», профінансував відновлення десяти апаратів штучної вентиляції легенів для Київської міської клінічної лікарні швидкої допомоги. Фонд також закупив реанімаційні комплекти, які найближчим часом відправлять до обласних центрів. Політсила п’ятого Президента України також створила сайт волонтерської допомоги — v2020.org.ua. Якщо людина потребує допомоги у придбанні чи доставці ліків або продуктів, то повідомити про таку людину можна по телефону «гарячої лінії» — 0-800-501-002.

За словами співголови фракції «ЄС» Ірини Геращенко, нині на платформі зареєструвалося майже 2000 волонтерів. «Фонд Петра і пані Марини Порошенків передали апарати штучного дихання лікарні швидкої допомоги.  2014-го ця лікарня рятувала поранених на Майдані, сьогодні її унікальний медперсонал усвідомлює виклики епідемії і готовий в силу можливостей протистояти епідемії», — розповіла політик у своєму Фейсбуці.

Народний депутат України від «Євросолідарності» Ахтем Чийгоз закликав мешканців тимчасово окупованого Криму вжити всіх заходів самоорганізації для підтримки найбільш незахищених та самоізоляції як найефективнішого засобу проти поширення пандемії. А також звернувся з проханням інформувати усіма можливими засобами про стан справ на території АР Крим, пов’язаних з пандемією. Контактний телефон: +38 063 777 03 07. «Ми будемо шукати можливості надати вам підтримку, а також регулярно інформувати вас про те, які заходи і методи можливо застосувати для протидії поширенню пандемії», — написав парламентарій на своїй сторінці у Фейсбуці.

За підтримки народного депутата України від «Опозиційної платформи — За життя» Наталії Королевської у Маріуполі на Донеччині допомогли ветеранам війни з придбанням дров для обігріву їх осель, адже надворі похолодало, а в більшості людей закінчилися дрова, якими запаслися на зиму. За ініціативи Н. Королевської на Донеччині створено координаційний штаб — платформу дій із боротьби з коронавірусною інфекцією COVID-19, до складу якого увійшли депутати різних рівнів, представники місцевої влади, керівники медичних закладів, представники бізнесу з усіх міст і районів Донеччини.

На Закарпаття прибула перша партія медичних препаратів і вантажів для боротьби з коронавірусом — це частина програми допомоги від голови Політради партії «Опозиційна платформа — За життя» Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко. Усе це було придбано за їхні особисті кошти. Як зазначив Віктор Медведчук, жителі Закарпаття наражаються на велику небезпеку через часті поїздки до країн ЄС, а тому оперативно забезпечити їх засобами захисту, профілактики та лікування COVID-19 вкрай важливо для національної безпеки України.
Завдяки допомозі народного депутата України від «ОПЗЖ» Вадима Столара до столичної Олександрівської клінічної лікарні за період з 16 до 18 березня було передано 468 респіраторів, 1 826 комбінезонів, 30 000 вакуумних пробірок для дослідження крові, 10 000 голок для тих самих досліджень, 10 000 одноразових холдерів для пробірок, 7 систем для прибирання Mistral Moboxx, 400 насадок для системи прибирання, 750 спеціальних маркованих ганчірок і 300 маркованих серветок для прибирання. Також 200 комбінезонів було передано Київській міській клінічній лікарні №4. Про це інформує сайт «ОПЗЖ».

Перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України Андрій Пузійчук (фракція «Батьківщина») передав для боротьби з епідемією коронавірусу на потреби районних лікарень на Житомирщині: 100 тест-систем на грип типу А і В, — 275 тестів на коронавірус, тисячу захисних масок, безконтактні інфрачервоні термометри. «На пошуках не зупиняюся! Якраз шукаємо захисний спецодяг для лікарів. Ми маємо всі разом боротися з вірусом і стимулювати державу вживати всіх необхідних заходів!», — написав парламентарій у своєму Фейсбуці.

Народний депутат України Юрій Шаповалов («За майбутнє») надав фінансову допомогу місту Кременчуку у розмірі майже 200 тисяч гривень. Ці кошти пішли на закупівлю чотирьох кисневих концентраторів, які вкрай необхідні лікарням міста. Як повідомив міський голова Віталій Малецький, рахунки на обладнання вже оплачені, і буквально на днях концентратори прибудуть до міста.