Усього лише за кілька годин температура в Болгарії впала з 20 градусів тепла до 2 морозу. Ще вранці в неділю всі ходили в сорочках і тенісках, а в ніч на понеділок вулиці більшості міст занесло снігом. Наприклад, у столиці сніжний покрив сягав 15 сантиметрів.

На 23 березня Національний інститут метеорології і гідрології оголосив «жовтий» рівень небезпеки для населення 12 областей через снігопади, а ще в трьох — через дощ і мокрий сніг. У трьох причорноморських областях — Добрицькій, Варненській і Бургаській — оголошено попередження через сильний північно-східний вітер, пориви якого сягатимуть 15—20 метрів на секунду.

Лікарі попереджають, що за такого різкого спаду температури збільшується ризик простудних захворювань, і радять взагалі не полишати домівок.

Особливо це стосується людей похилого віку, які й так у зв’язку з епідемією коронавірусу виходять із будинків тільки до продуктових крамниць — до речі, влада відвела для них спеціальний час: з 8.30 до 10.30. У цей проміжок тих, хто молодший за 60 років, просто не впускають до магазинів їх працівники і поліція.

Фото: ukr.bg