Там готові прийняти до двох сотень хворих. Сорок місць — з повною ізоляцією. Однак комплектація її та інших медзакладів необхідними засобами захисту та устаткуванням ще триває. Як повідомив голова ОДА Дмитро Габінет під час брифінгу (на знімку), ще очікується доставка 10 тисяч комплектів захисного одягу, яких має вистачити трохи більш як на місяць роботи.

Завдяки коштам, наданим обласним бюджетом, закупили ліки. Але такої кількості може вистачити лише для десяти важкохворих і двох сотень хворих середньої важкості.

Влада намагається забезпечити необхідним й інші медичні установи краю. Між ними вже розподілено 285 тисяч захисних масок, що надав Держрезерв. Додатково закупили понад 76 тисяч масок, 4,2 тисячі ізоляційних халатів, понад 323 тисячі пар рукавиць, 15 тисяч захисних окулярів, 19 тисяч респіраторів та 679 пар спецвзуття для молодшого персоналу та прибиральників. Два мільйони гривень пішло на закупівлю 9 тонн дезінфекційних розчинів. Обладнання, яке дає змогу виявити захворювання на ранній стадії, та сто тест-систем отримав Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ. Але запустити його в роботу одразу не вдалося, оскільки лаборанти не отримали необхідних додаткових матеріалів. Їх очікують найближчим часом.

Досі в дефіциті експрес-тести, що виявляють хворобу на пізніших стадіях. Зразки аналізів тих, у кого є підозра на недугу, з інфекційної лікарні доводиться відправляти до столичної лабораторії ЦГЗ.

Хмельницька область.

Фото adm-km.gov ua