Роз’яснюють, як убезпечувати себе під час пандемії

Активна робота ведеться передусім на місцевому рівні. Про таку діяльність регіональних осередків відзвітували, зокрема, в партії «Батьківщина». Під час низки благодійних акцій ця політична сила підтримала пенсіонерів, малозабезпечені сім’ї, одиноких мам, лікарів і медичні установи. Активісти роздають місцевим жителям захисні маски, засоби захисту від респіраторного зараження, а також інформаційні бюлетені про те, як поводитися й убезпечувати себе під час пандемії коронавірусу. Водночас лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко на своїй сторінці у Фейсбуці застерегла: карантин повинен мати адекватні межі. Політик процитувала слова американського Президента Дональда Трампа про те, що «лікування хвороби не може бути гіршим за саму хворобу».

Діалог з бізнесом

Партія «Голос» продовжує вести діалог з малим та середнім бізнесом, щоб відстояти його інтереси і допомогти вижити у час кризи та епідемії коронавірусу. Народні депутати проводять зустрічі з підприємцями по всій країні, щоб почути про їхні проблеми та спільно шукати рішення задля збереження підприємств, робочих місць, зарплат і економічного середовища країни.

Найближчим часом «Голос» має намір провести онлайн-зустрічі з готельно-ресторанним бізнесом та ІТ-сектором.

Як зауважила голова партії «Голос» Кіра Рудик, спад і скорочення виробництва та безробіття — це ситуація, яку будемо спостерігати в усіх галузях не лише в Україні, а й у цілому світі. «Тому маємо діяти на випередження: налагоджувати діалог з малим і середнім бізнесом, конкретними галузями, всіляко допомагати їм пройти через кризовий період задля збереження економіки України». Народний депутат подякувала всім, хто долучився до діалогу. «Нам важливо почути думку бізнесу, адже ми, як партія, можемо реально допомогти — ініціювати законодавчі зміни, щоб бізнес міг працювати краще, ефективніше, залучати інвестиції, створювати робочі місця», — наголосила вона.

Парламентарії готуються до позачергового засідання

А тим часом парламентська монобільшість працює над законопроектами, які мають намір розглянути на позачерговій сесії. На необхідності провести позачергове засідання Верховної Ради наголосив і один із лідерів «Опозиційної платформи — За життя» Юрій Бойко. Він пропонує внести зміни до Держбюджету-2020, щоб збільшити фінансування медицини та медпрацівників, забезпечити соціальний захист людей і підтримку економіки країни.