На знімку: продуктові набори одиноким доставляють соціальні працівники і волонтери.

Благодійну акцію організував департамент соцполітики та адмінпослуг Вінницької міськради спільно з волонтерами та підприємцями.

— Міська влада вирішила допомогти насамперед одиноким, які перебувають на обліку в територіальному центрі соцобслуговування, — каже директор департаменту соцполітики та адмінпослуг Валентина Войткова. — Для них створюємо умови, щоб мали змогу приготувати їжу й не виходити з дому в магазин за покупками.

Продуктові набори отримають і сім’ї, які опинилися в складних життєвих обставинах. Харчі доставлять родинам з дітьми, якими опікується держава. Одинокі матері, на вихованні в яких є діти з інвалідністю, також отримають продукти.

У набори входять крупи, макарони, олія, цукор, пластівці, хліб, батон, консерви, печиво, чай, питна вода. Продукти закупили за кошти місцевих підприємців. Доставити їх за адресами допомагають волонтери. Автомобілі супроводжують працівники соцслужби. Вони, як і волонтери, мають засоби захисту: маски, рукавички, антисептики.

За словами Валентини Войткової, одна з IT-компаній з власної ініціативи замовляє в закладах харчування гарячі обіди для 1600 одиноких пенсіонерів. Таку благодійну допомогу надаватиме один раз на тиждень на час карантину.

Фото з сайту Вінницької міськради.