Про це поінформувала начальниця управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької ОДА Лілія Золкіна. «На Донеччині чимало волонтерів та громадських організацій долучилися до протидії поширенню коронавірусу та допомоги людям похилого віку, особам з інвалідністю. Підприємці забезпечують виготовлення індивідуальних засобів захисту. Утім, є низка проблем, які волонтери не можуть розв’язати самостійно, — саме для цього створено центр».

У кожному місті та районі Донеччини вже визначено координаторів, які відповідатимуть за координацію дій між волонтерами та населенням. Центр також прийматиме звернення від мешканців віддалених районів області, куди не можуть доїхати волонтери. Такі питання, за словами Лілії Золкіної, вирішуватимуться спільно, а за необхідності звернення перенаправлятимуть для вжиття заходів координаторам у містах і районах.

Центр приймає всі пропозиції та заявки з 08:00 до 20:00 за номером телефону 099 710 32 73, а також на електронну адресу: obl.volonter.center@gmail.com. Також на базі Донецького обласного дитячо-молодіжного центру працює психолог.

«У деяких зверненнях, що надходять від юних мешканців області та їхніх батьків, спостерігається тривога, і психолог перебуватиме на постійному зв’язку з такими особами, — заявила Лілія Золкіна. — Звернутися до психолога Донецького обласного дитячо-молодіжного центру можна за номером телефону 095 429 20 53».

Донецька область.