На знімку: затримання хабарників під час незаконного отримання коштів.

Двом посадовцям управління охорони здоров’я однієї з міських рад Кіровоградщини, які вимагали й отримували від підлеглих медичних працівників відкати від бюджетних коштів, виділених на реформування медичних закладів, та за отримані премії, оголошено підозру.

Як повідомила прес-служба прокуратури області, посадові особи — заступник начальника управління та головна медична сестра — організували схему з вимагання та отримання неправомірної вигоди від підлеглих медпрацівників.

Викрили посадовців на гарячому під час отримання неправомірної вигоди у сумі 60 тис. грн у результаті спільної роботи працівників прокуратури, управління стратегічних розслідувань та слідчих Національної поліції. Їм оголошено підозру за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Прокуратура звернулася до суду з клопотанням щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Триває досудове розслідування, встановлюється коло причетних до зловживання осіб.

Фото зі сторінки прокуратури Кіровоградської області у Фейсбуці.