На знімку: учасники АТО Андрій Олефіренко і Анатолій Ханко та волонтерка Олександра Сиротенко з подарунками для наших бійців.

Це допоможе захисникам України ефективніше воювати ще й із невидимим ворогом — коронавірусом, власне, не допустити його на свої позиції. Ті посилки поїхали за трьома адресами — під Авдіївку, Волноваху та Торецьк, де служать земляки.

З останніми представники полтавського осередку ВО «Свобода» підтримують постійні дружні зв’язки. Тож надсилають їм свої подарунки не вперше. Тепер, звісно, з’явилася поправка на карантинні потреби.

Усвідомлюють волонтери-свободівці й важливість моральної підтримки бійців на передовій у цей непростий час. Адже кожен третій у їхньому осередку — учасник АТО, захищати Україну вони вирушили добровольцями ще у перші дні й місяці неоголошеної війни з терористами та загарбниками на Донбасі. А повернувшись звідти, стали активними учасниками волонтерського руху з допомоги нашим військовим.

За словами заступника голови обласної ради, учасника АТО Анатолія Ханка, із товаришами-однодумцями вони домовилися про те, щоб частину своїх зарплат відкладати на придбання того, що потребують бійці на передовій.

Саме з цієї спільної скарбнички взяли кошти на закупівлю згаданих антикоронавірусних засобів. Однак це лише перша партія їхнього «медичного» вантажу. Невдовзі планують відправити у зону проведення ООС захисне спорядження для військових медиків і ще більші об’єми дезінфекційних розчинів..

Фото зі сторінки «ВО «Свобода» Полтава» у Фейсбуці.