Міністерство цифрової трансформації спільно з міжнародними партнерами за підтримки Офісу Президента запустили онлайн-челендж для того, щоб зібрати найкращі ідеї громадян та представників бізнесу, що допоможуть полегшити життя під час поширення коронавірусу.

Тільки протягом першої доби після старту Національного онлайн-конкурсу IT-проектів надійшло 138 заявок, повідомляє офіційний сайт Президента. "Нас надихає ваша підтримка, згуртованість та розуміння ситуації. Так ми вкотре доводимо, що є єдиною країною. Що в дуже критичні моменти – мобілізуємося та даємо відсіч будь-якому ворогу, навіть невидимому", – зазначив Володимир Зеленський.

Долучитися до конкурсу можуть усі охочі, якщо їхня ідея відповідає одному з чотирьох напрямів:

* розроблення та запуск електронних сервісів, спрямованих на протидію поширенню COVID-19;

* створення соціальних, освітніх, адміністративних та інших публічних електронних послуг, особливо важливих під час карантину;

* інноваційні ідеї, спрямовані на розвиток цифрового соціального підприємництва в умовах карантину, які можуть бути реалізовані шляхом дистанційного залучення громадян;

* сервіси для підтримки та забезпечення життєдіяльності найбільш вразливих груп населення в умовах карантину.

"За свою історію українці неодноразово єдналися та самоорганізовувалися у складні часи. Всесвітня пандемія коронавірусу – це виклик не лише для України, а й для всього світу. Для подолання пандемії та її наслідків потрібні сучасні рішення й технології. #HackCorona – саме про це", – наголосив віце-прем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Найкращі ідеї отримають фінансову підтримку. Загальний призовий фонд для переможців становить чотири мільйони гривень. Також надаватимуть менторську підтримку під час реалізації проекту. Заявки приймаються до шостого квітня. А вже 9 квітня члени журі оберуть найкращих. Основними критеріями відбору проектів будуть інноваційність рішення, соціальний вплив, перспективи розвитку та актуальність. Ідеї мають демонструвати справжній соціальний ефект для громадян чи бізнесу, відповідно до цілей конкурсу.