Науково-виробниче підприємство «Зоря» на Луганщині оцінило діяльність свого персоналу за результатами роботи за минулий рік, влаштувавши іспит для майже 400 керівників, фахівців та службовців.

Таке оцінювання проводиться вже четвертий рік поспіль. Воно допомагає визначити, наскільки ефективно працює співробітник і чи відповідає ступінь його діяльності цінностям та завданням підприємства. Важливо й те, що результати такої перевірки дають змогу окреслити напрями професійного навчання і розвитку спеціаліста.

Для комплексного вивчення питання працівники структурних підрозділів підприємства проходять кілька етапів оцінювання. Спочатку співробітник проводить самооцінку компетенцій, заповнює свою оціночну форму. Далі безпосередній керівник дає оцінку його понять, аналізує результати роботи за звітний період, формує цілі на наступний рік. На третьому етапі відбувається спілкування керівника з працівником, під час якого обговорюються результати оцінки, сильні сторони співробітника та перспективи його розвитку. Роботу і компетенції директорів по напрямах і головних фахівців оцінює генеральний директор НВП «Зоря».

За результатами оцінки персоналу складені списки ранжування співробітників, на підставі яких формується кадровий резерв. Згодом буде розроблена програма навчання і розвитку персоналу.