На знімку: головний лікар МКЛ № 1 Тарас Василик.

Приміром, клінічна лікарня № 1 із 16 березня працює як госпіталь. Хворі надходять до терапевтичного відділення. Тих, хто гостро потребує динамічного спостереження, розміщують у неврологічному.

Головний лікар МКЛ № 1 Тарас Василик повідомив, що станом на 6 квітня в закладі перебувало 57 пацієнтів із пневмоніями. Шість із них — у відділенні реанімації та інтенсивної терапії, двоє заінтубовані, тобто на керованому диханні.

«У лікарні додатково обладнали десять точок киснезабезпечення. Так можна одночасно полегшити дихання та рятувати двадцятьох пацієнтів. На рахунку закладу нині є 500 тис. грн. Замовили антибіотики, вироби медичного призначення. Проблема в тому, що ніде придбати», — наголосив головний лікар на засіданні комісій з питань техногенно-екологічної безпеки, надзвичайних ситуацій та тимчасового протиепідемічного штабу Івано-Франківської міськради.

Заклад приймає також ургентних пацієнтів з області. Кількість хворих зростає.

Для цього міська влада допомагає обладнати додатковий під’їзд до лікарні. За минулу добу в лікарні померло двоє пацієнтів — старшого віку, з патологіями. Біологічні матеріали відправили до столиці на ПЛР-діагностику.

Експрес-тести ще за їх життя дали негативний результат. Попри те, в лікарні вжили належних заходів безпеки. До моргу тіла транспортували в спеціальних контейнерах.

Скріншот автора.