Олександр Філіппов (на знімку) із чернігівської «Десни» виявився найкращим гравцем чемпіонату України за відсотком реалізації серед тих, у кого було щонайменше 20 гольових моментів.

Нападник забив 13 м’ячів, маючи 28 нагод, — тобто 46,4 відсотка вдалих спроб. Для порівняння: лідер бомбардирів УПЛ Жуніор Мораес, якого, на відміну від Олександра, викликають до збірної України, реалізує 39,1 відсотка моментів (18 із 46).

Цікаво, що показники форварда «Десни» потрапили також до кращих серед європейських чемпіонатів — Філіппова випереджає лише Джейдон Санчо — англійський футболіст тринідадського походження, фланговий півоборонець клубу «Боруссія» (Німеччина, Дортмунд) і національної збірної Англії, який реалізував 48,2 відсотка своїх нагод.

Зазначимо, що замикає трійку лідерів в УПЛ, якщо брати до уваги провідні матчі Ліги Європи, півоборонець «Шахтаря» і збірної України Марлос, який вдало використав 45 відсотків моментів (9 з 20).

А найгірша реалізація в чемпіонаті України у Загедітабара Шагаба з донецького «Олімпіка» — 3 голи з 20 спроб та лише 15 відсотків реалізованих шансів.