«Переносні кисневі концентратори мають маленьку подачу кисню — до восьми літрів на хвилину. А хворі, які перебувають у нас в реанімаційному або відділенні інтенсивної терапії, потребують більш як десять літрів кисню на хвилину. Ця станція якраз забезпечує таку кількість. І навіть більше», — каже директор Обласної клінічної інфекційної лікарні, кандидат медичних наук Михайло Поляк (на знімку).

Таке обладнання застосовують для додаткової кисневої терапії пацієнтам із порушеннями дихальної функції. Станція виробляє кисень для апаратів штучної вентиляції легень, а також використовується для подачі кисню хворим без застосування таких апаратів. За одну хвилину виробляється 15 літрів кисню. Величезна перевага такого апарату — безперервна робота.

За словами голови правління АТ «Закарпатгаз» Віталія Шатила, рішення придбати це устаткування, щоб допомогти лікарям боротися з пандемією, ухвалили всім колективом. Лікарів не тільки в ці дні, але завжди сміливо можна називати фронтовиками. Вони щодня борються за здоров’я та життя пацієнтів. Тепер їм доводиться воювати з пандемією. Газовики цінують працю кожного медика і щиро вдячні за відданість професії.

Нині в «Закарпатгазі», констатує прес-служба товариства, працюють майже 1100 закарпатців. Переважна більшість із них через карантинні заходи виконують обов’язки віддалено. У штатному режимі трудяться до 400 співробітників. Це аварійники, слюсарі, які обслуговують газорозподільні пункти, диспетчери, частина працівниць центрів обслуговування клієнтів, водії, прибиральниці. З урахуванням підвищеного ризику такі фахівці забезпечені особистими засобами захисту та дезінфекції. Адже життя кожної людини, а тим паче досвідченого фахівця, цінується найвище.

Ужгород.

Фото надано «Закарпатгазом».