З розрахунку на кількість мешканців, число інфікованих значно перевищує інші області та навіть Київ. За останні 24 години зафіксовано ще 82 випадки коронавірусної інфекції.

Чернівецькі медики виявляють справжній героїзм, борючись за життя. Кожен випадок подолання хвороби лікарі розцінюють як власне щастя. Їх підтримує громадськість, яка щиро висловлює слова подяки в соцмережах.

Лікар-інфекціоніст Ольга Кобевко, яка після виснажливих днів та ночей у палатах хворих знаходить час, щоб повідати буковинцям у Фейсбуці про перебіг ситуації, розповіла, як медики 20 днів боролися за життя хворого і як раділи, коли він одужав.

Вдячність лікарям постійно висловлює й очільник ОДА Сергій Осачук, який теж нині цілковито зайнятий подоланням пандемії. Він переконаний, що Чернівецька область, яка, схоже, перша подолає пік захворювання в Україні, може бути корисним полігоном і надавати безцінний матеріал для розповсюдження досвіду боротьби з вірусом усім іншим областям.

Він зазначив, що фахівців вірусологічної лабораторії Чернівецького лабораторного центру працюють найкраще в Україні. І їх не мають права безпідставно ображати.

«До 19 квітня в Чернівецькій області було проведено 4 800 досліджень ПЛР-методом. Він є найбільш достовірними. До прикладу, в сусідній Івано-Франківській області, де теж багато хворих, така цифра становить 1,6 тисячі досліджень. За таку роботу ми повинні дякувати працівникам Чернівецького лабораторного центру», — сказав Осачук.

Голова ОДА розповів, що два тижні тому лабораторний центр отримав новий ампліфікатор. Це обладнання, яке дає змогу обробляти зразки значно швидше й усуває збої, як це було на початках. «З огляду на роботу, яку проводять ці люди, я не дозволю нікому ображати безпідставно наших фахівців. Тому дякуємо лікарям, і так само дякуємо працівникам лабораторного центру», — підкреслив Сергій Осачук.

У лікарнях області, які було визначено як госпітальні бази для прийому та лікування хворих на COVID-19, ще є вільні місця. Визначено 10 таких медичних закладів Буковини.