Робоча нафтова «качалка» на Бугруватівському родовищі.

У цю суму увійшли рентна плата за користування надрами, ПДВ, податок на прибуток, акцизний збір тощо. Сума сплачених податків у першому кварталі сягнула 5,08 млрд грн, повідомляє прес-служба «Укрнафти».

ПАТ «Укрнафта» сплатило 336 млн грн рентної плати до державного та місцевих бюджетів різних рівнів за користування надрами за березень 2020 року. З них 16,8 млн грн надійшли до місцевих бюджетів відповідно до закріпленого в законодавстві механізму розподілу рентної плати за видобуток нафти і газу. Найбільші надходження з рентної плати «Укрнафти» отримали бюджети Сумської (6,67 млн грн), Івано-Франківської (3,78 млн грн) і Полтавської (3 млн грн) областей. Надходження від рентної плати залежать від обсягу видобутку вуглеводнів у тому чи іншому регіоні та використовуються громадами переважно для реалізації локальних інфраструктурних та соціальних проектів.

Нагадаємо, у 2019 році «Укрнафта» увійшла до десятки найбільших платників податків країни за версією видання «Рейтинг» — компанія сплатила 13,25 млрд грн до бюджетів усіх рівнів.

Довідково

ПАТ «Укрнафта» — найбільша нафтовидобувна компанія України. Частка товариства у загальнодержавному видобутку нафти з газовим конденсатом за результатами 2019 року становила 62,3%, частка у загальному видобутку газу — 5,7%. На балансі підприємства перебуває 24 бурові установки, 1839 нафтових і 159 газових свердловин. ПАТ «Укрнафта» володіє 537 АЗС майже в усіх регіонах України. 50% +1 акція товариства належить НАК «Нафтогаз України».

Фото Тетяни ПАСОВОЇ.