На території військового мобільного госпіталю в Маріуполі.

Рятуючи поранених, надаючи медичну допомогу при недугах, нині військові медики мобілізують свої зусилля ще й на боротьбу з новою загрозою — коронавірусною інфекцією.

Військовий мобільний госпіталь, розташований у Маріуполі, — типовий медичний заклад ЗСУ, що має все необхідне для протидії поширенню коронавірусу. Бар’єр на шляху можливого проникнення інфекції тут створюють, починаючи з КПП, де всім, хто прибуває, проводять температурний скринінг. На території шпиталю — спеціальне приміщення з боксами-ізоляторами для хворих на ГРЗ, які прибули з населених пунктів, де офіційно зареєстровані випадки захворювання на COVID-19.

У повній готовності приймати важких хворих перебуває також реанімаційне відділення шпиталю. До арсеналу військових лікарів-реаніматологів належать прилади для штучної вентиляції легень, кисневі концентратори для екстрених виїздів до хворих, апарати спостереження станів пацієнтів, кардіологічне обладнання тощо.

Як поінформували в прес-центрі Об’єднаних сил, нині в госпіталі є тридцять ліжок із боксами для ізоляції хворих на ГРЗ та підготоване обсерваційне відділення ще на 70 місць. У разі потреби лікувальний заклад має змогу розгорнути додаткові 150 ліжок для обсервації пацієнтів.

Персонал маріупольського шпиталю, як і решти військових мобільних госпіталів, не припиняє активно готуватися до можливого поширення коронавірусу. Для цього військові медики регулярно беруть участь у тренуваннях щодо організації роботи в умовах суворого протиепідемічного режиму.

Донецька область.

Фото прес-центру Об’єднаних сил.