Зокрема, народний депутат Лариса Білозір (група «За майбутнє») на своїй сторінці у Фейсбуці оприлюднила проміжний звіт про роботу Оперативного штабу підтримки медиків та інших служб Тульчинського, Томашпільського, Шаргородського, Чернівецького та Мурованокуриловецького районів (Вінницька область) під час епідемії COVID-19.

«Всі ці дні ми контактуємо з медиками та іншими екстреними службами районів для збору оперативної інформації щодо їх першочергових потреб. Зрозуміло, що наша допомога — точкова. Ніхто з благодійників, волонтерів чи меценатів не може замінити функції держави у цьому процесі», — зауважила обраниця, додавши, що попри все, вони допомагатимуть медикам у міру своїх можливостей.

Сама народний депутат передала свою заробітну плату з початку року у фонд Оперативного штабу та закликала всіх небайдужих підприємців, фермерів, громадських активістів підтримати лікарів, адже нині вони цього потребують, як ніколи.

Водночас політик повідомила, що її колеги з групи «За майбутнє» напрацювали законопроект, в якому пропонують запровадити для медиків, які безпосередньо працюють із хворими на коронавірус, страхові виплати. «Відповідна постанова № 3368 «Про невідкладні заходи щодо забезпечення соціальних гарантій для медичних та інших працівників, які безпосередньо зайняті на роботах з ліквідації захворювання серед людей на коронавірусну хворобу (COVID-19)» вже зареєстрована у Верховній Раді», — сказала Л. Білозір.

Одразу шість районних лікарень 113-го округу (Луганська область) отримали допомогу від народного депутата Олександра Лукашева («Опозиційна платформа — За життя»). Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Ми доставили медичну допомогу — засоби захисту — в усі шість районних лікарень 113-го округу. Персонал кожної лікарні отримав по 100 халатів, 150 шапочок і захисних масок, 500 звичайних масок, 80 захисних комбінезонів, 125 захисних екранів і пар окулярів, 1000 пар рукавичок та інші захисні засоби. Все це вкрай необхідно сьогодні, під час протистояння епідемії коронавірусу», — наголосив народний депутат.

Підготувала Олена ГОРБУНОВА.