Фото із сайту acc.

Уже 22 квітня кількість інфікованих коронавірусом на Буковині становила 1200 осіб. За 23 квітня додалося ще 59 хворих. Лабораторії дослідили понад 200 зразків. Дев’ять буковинців одужали.

«Навіть така чисельність хворих, що додалися, яка на кілька десятків менша за попередні дні, вселяє надію і віру в те, що рано чи пізно ця динаміка мусить піти на спад», — сподівається голова ОДА Сергій Осачук.

Тим часом поліція порушила низку кримінальних проваджень проти священиків, які закликали паству до храмів на Вербну неділю та Великдень. Чи дасть це результат, побачимо цієї поминальної неділі, коли люди відвідують могили рідних. Принаймні і міська, і обласна влада, і правоохоронці відмовляють їх від цього. Поліція взагалі збирається блокувати кладовища. Також до кінця карантину не працюватимуть усі ринки області, а навчальний рік у школах закінчать дистанційно.

Але церкви, цвинтарі та ринки — не єдині місця ризикованого скупчення громадян. У соцмережі журналістка Галина Єреміца виставила фотографію, де під «Приватбанком» на Центральній площі зібралося багато чернівчан.

Треба отримувати пенсії, знімати кошти з рахунків, проводити оплати...

Міський голова Олексій Каспрук тим часом повідомив, що влада Чернівців придбає додаткове обладнання для лабораторного центру, щоб збільшити кількість тестувань на коронавірус.

«Знаю реальні випадки, коли чернівчани, які здали аналізи на коронавірус, очікують результату 4—5 днів. На цю тему в нас було кілька нарад з облдержадміністрацією та Офісом Президента. Ми прийняли таке рішення: місто Чернівці за свої кошти купить додаткове лабораторне обладнання, яке дасть змогу збільшити кількість тестів, які проводяться в області», — сказав Олексій Каспрук.

Необхідний зразок обладнання вже наступного тижня буде доступний для закупівлі за кошти місцевих бюджетів. Після придбання його передадуть обласному лабораторному центру, щоб збільшити кількість аналізів, які робляться щоденно.