На знак протесту чоловік знищив урожай цибулі. Відео такої роботи виклав в Інтернет.

— Молода цибуля — це те, що мало б зміцнювати наш імунітет, — говорить чоловік, працюючи лопатою. — Так сталося, що дорогу на ринок нам перекрили. Що з цією зеленню робити?

Далі фермер переходить до грядок редиски. Вириває декілька штук, показує, як гарно вродила. Це ті овочі, що зміцнюють захисні сили організму, зокрема, під час застудних захворювань.

— З грядками редиски зроблю те саме, що й з цибулею, — говорить Кипоренко. — Уже на підході молода картопля і буряки...

Від такої роботи в молодого господаря стискається серце. Частину грядок цибулі не перекопав. Каже, готовий віддати задарма в будинок ветеранів чи сиротинець. Тільки якщо приїдуть і заберуть або дадуть грошей на пальне — то сам доставить.

Сюжет відчаю фермера прокоментував міський голова Вінниці Сергій Моргунов:

— Для нашої області, яка є аграрним регіоном, така ситуація може мати критичні наслідки. Лише у Вінниці на ринках здійснюють торгівлю продовольчими товарами приблизно 2500 фермерів, підприємців, інших власників, які вирощують городину.

Сергій Моргунов звертає увагу на те, що в торговельних мережах зросли ціни на овочі, бо відсутня конкуренція. Наголошує, що в деяких магазинах — скупчення покупців, тобто порушують правила карантину.