Хмельницька міська інфекційна лікарня отримала допомогу від народного депутата України від «Слуги народу» Володимира Ватраса (на знімку). Парламентарій особисто привіз до медзакладу, де він сам вилікувався від COVID-19, чергову партію необхідних засобів захисту від коронавірусу. Зокрема, медикам передали захисні комбінезони багаторазового використання, респіратори FFP-2, бахіли, нарукавники, індивідуальні дезінфікувальні засоби та засоби особистої гігієни.

«Найперше я хочу подякувати всьому персоналу лікарні за турботу, людяність і професіоналізм, — цитує Володимира Ватраса Волонтерський штаб «Слуги народу». — Коли я перебував тут на лікуванні, часто спілкувався з лікарями і медсестрами, запитував, з якими проблемами вони зіштовхуються і яка допомога потрібна насамперед. Як з’ясувалося, найбільше, чого не вистачає медикам, — це засобів захисту. Це ті речі, які використовують щохвилини, а тому потреба в них є завжди». За словами депутата, Волонтерський штаб «Слуги народу» вже впродовж місяця надає допомогу лікарням Хмельниччини.

Благодійні фонди народних депутатів України від «Опозиційної платформи — За життя» Вадима Рабіновича і Тетяни Плачкової мешканцям Одещини допомагають продуктовими наборами та медикам — з індивідуальними засобами захисту. Медперсоналу Любашівської центральної районної лікарні волонтери передали 300 медичних халатів, 200 фартухів, 10 пар кроксів, 100 бахіл, 200 рукавичок 1000 захисних масок і 15 пар окулярів. Крім того, понад тисячу продуктових наборів, під час формування яких враховано релігійні переконання іудеїв, передали благодійники Одеській синагозі для єврейської громади Одеси і півдня України, — повідомила Тетяна Плачкова на своїй сторінці у Фейсбуці. Загалом одеситам роздали вже понад 13 тисяч продуктових наборів. «Ми продовжуватимемо цю роботу, — зауважила парламентарка. — До малозабезпечених і соціально незахищених додалися ті одесити, які через карантин позбулися роботи. Це люди, в яких фінансовий запас був буквально на місяць-два, і тепер вони опинилися на межі виживання».

Дві тисячі пробірок для проведення ПЛР-тестів на COVID-19 отримала Прилуцька центральна міська лікарня на Чернігівщині. Як повідомляє прес-служба обласного партосередку ВО «Батьківщина», їх передав народний депутат України Валерій Дубіль. «Тести — найкращий спосіб убезпечити жителів міста Прилуки від епідемії. Нині нам важливо протестувати всіх медиків та контактних осіб, аби не допустити поширення хвороби. Валерій Дубіль дістав 2000 спеціальних пробірок для ПЛР-тестів», — розповіла депутат облради від ВО «Батьківщина» Віта Солорєва. Разом із тестами до лікарні доставлено п’ять костюмів для посиленого захисту та 20 екранів для захисту обличчя медиків під час роботи з хворими в інфекційному відділенні. А керівники фракцій «Батьківщини» в обласній та Чернігівській міській радах Іван Якуб та Іван Бакшун передали міській лікарні № 3 необхідне обладнання.

Спільнота Українського католицького університету долучилася до ініціативи партії «Голос» #Діємо разом — упродовж десяти днів у виші проходив збір коштів на купівлю сотні захисних костюмів для львівських медиків. Про це повідомив народний депутат України від «Голосу» Ярослав Рущишин на своїй сторінці у Фейсбуці. «Спільноті вдалось зібрати 67 тисяч гривень, відповідно костюмів ми зможемо доставити у львівські шпиталі ще більше, аби захистити всіх медичних працівників на передовій у боротьбі з коронавірусом, — зазначив парламентарій. — Дякую всім жертводавцям! Пишаюся тим, що, будучи почесним сенатором УКУ, можу бути частиною цієї потужної спільноти».

Народна депутатка України по 15-му виборчому округу на Вінниччині Лариса Білозір (депутатська група «За майбутнє») передала свою заробітну плату з початку року у фонд Оперативного штабу з протидії COVID-2019. Окрім того, як повідомила депутатка на своїй сторінці у Фейсбуці, завдяки співпраці з місцевими підприємцями вдалося забезпечити медиків округу засобами індивідуального захисту та антисептиками.

Підготувала Анна ШЕВЧЕНКО.

Фото прес-служби Волонтерського штабу «Слуги народу».