Про це вчора на щоденному онлайн-брифінгу заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов. Він наголосив, що дав відповідні доручення керівникам обласних департаментів охорони здоров’я.

«Усі без винятку кошти було перераховано урядом у регіони ще в середині квітня. Для мене неприйнятна ситуація, коли навіть зараз ці виплати не дійшли до медичних працівників. Так само неприйнятною є виплата надбавки не в повному обсязі. До кінця цього тижня місцева влада повинна забезпечити виплату 300% усім медикам, які в березні лікували хворих на COVID-19», — зазначив Максим Степанов.

Очільник МОЗ підкреслив, що міністерство дало чіткі вказівки та роз’яснення щодо виплати 300% доплати всім медикам, які працювали з хворими на COVID-19. На основі даних від обласних департаментів охорони здоров’я про кількість медиків, що були задіяні для боротьби з епідемією в кожному регіоні, МОЗ провело розрахунки щодо необхідної загальної суми виплат і винесло це рішення на засідання уряду. Як наголосив Максим Степанов, регіони отримали кошти в повному обсязі.

«Усі українські медики отримали чіткий сигнал: усі, хто працював із хворими на COVID-19, мають отримати 300% доплати до зарплати. Однак у деяких регіонах почали видавати кошти за погодинну роботу з хворими на COVID-19 або шукати зайві коми чи крапки в документах. Виплати повинні здійснюватися в повному обсязі — це 300% — і не треба маніпуляцій!» — підкреслив Максим Степанов.

У МОЗ нагадали, що виплата коштів здійснюється за різними механізмами: за березень — через медичну субвенцію, а з квітня — через Національну службу здоров’я України.