— Важливо нині, по-перше, вміло розпорядитися наявними ресурсами, по-друге, подбати про вихід із кризи з якнайменшими втратами, — каже Сергій Моргунов. — Тому план антикризових заходів розробляємо з постійними консультаціями з представниками бізнесу, фахівцями, громадськими організаціями. Економіка міста потребує підтримки. Щоб бізнес вижив, плануємо пільгові програми щодо збереження робочих місць, сприяння в кредитуванні тощо.

Керівник громади наголосив, що підприємці також мають відповідально ставитися до сплати податків до бюджету громади. Адже значна частина цих коштів нині спрямовується на підтримку роботи підприємств і закладів критичної інфраструктури міста, насамперед лікарень, де щоденно надають допомогу в боротьбі з епідемією.

Втрати бюджету вже позначилися на реалізації низки інфраструктурних проектів. Скорочено видатки на ремонт двох вулиць обласного центру — другої черги Данила Нечая і Сабарівського шосе. Тимчасово припинено роботи на реконструкції найбільшого в місті спортивного комплексу на вулиці Академіка Янгеля, не вдасться завершити роботи на деяких інших об’єктах.

Водночас не зменшуватимуть передбачену суму коштів на реалізацію проектів-переможців конкурсу «Бюджет громадських ініціатив». Як і передбачалося, на них витратять вісім мільйонів гривень. У міській владі наголошують, що для них є важливим залучення містян до участі в управлінні громадою.

Вінниця.