Голова Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко, заступник голови комітету Євгенія Кравчук.

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.

Більше фото тут

Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики Верховної Ради України на своєму засіданні, що відбулося 13 травня, переглянув висновки комітету до проекту закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо державної підтримки сфери культури, креативних індустрій, туризму, малого та середнього бізнесу у зв’язку з дією обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби (№ 3377 від 24 квітня цього року), та рекомендував Верховній Раді прийняти його за основу.

— Через карантин очікувані втрати доходу суб’єктами господарювання в сфері культури, креативних індустрій та туризму за період з 16 березня по 1 травня 2020 року становитимуть 5,8—8,7 мільярда гривень, — наголосила перший заступник голови Комітету Ірина Констанкевич. Вона зазначила, що запровадження ефективних механізмів надання державної допомоги закладам культури, підтримка гуманітарних та освітніх проектів у кризовий період дасть змогу значно скоротити негативні наслідки пандемії як для сфери культури загалом, так і для пов’язаних із нею галузей.

Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики у своєму рішенні рекомендує Верховній Раді прийняти за основу рішення, ухвалене на засіданні, та доручити комітету підготувати законопроект до другого читання з урахуванням зауважень народних депутатів і наданих поправок.

Заступник голови комітету Євгенія Кравчук під час засідання повідомила, що днями відбулася робоча нарада за участі членів комітету Ірини Констанкевич, Микити Потураєва та Єлизавети Богуцької з експертами в бібліотечній сфері. На нараді народних депутатів ознайомили з концепцією нового проекту закону «Про внесення змін до Закону України «Про бібліотеки і бібліотечну справу». Презентація редакції цього законопроекту має відбутися 14 травня.

Голова комітету Олександр Ткаченко наголосив, що наступного тижня, 20 травня, планується виїзне засідання Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики з метою ознайомлення із ситуацією щодо функціонування Київської студії хронікально-документальних фільмів «Укркінохроніка» та ДП «Національна кінематека України», що було відтерміновано у зв’язку з карантином.