Зокрема, народний депутат Іванна Климпуш-Цинцадзе передала до районних лікарень Закарпатської області вісім апаратів ШВЛ, які були відремонтовані коштом Фонду Порошенка. Чотири апарати отримала Мукачівська районна лікарня та ще чотири надійшли до Виноградова, Іршави та Рахова.

«Команда «Європейської солідарності» не може залишатися осторонь проблем, з якими стикнулося українське суспільство. По всій країні ми сьогодні працюємо з лікарнями, намагаючись максимально, у міру наших можливостей, забезпечити їх найнеобхіднішим. У лікарні Закарпаття, як і в інших областях, ми поставили захисні костюми та інші засоби індивідуального захисту, щоб лікарі могли нас з вами лікувати та не переживати за своє здоров’я. Окремим напрямком нашої роботи є аналіз, чи ті апарати ШВЛ, які сьогодні є в лікарнях, працюють, чи їх потрібно відремонтувати. Виявили на Закарпатті вісім непрацюючих апаратів, відремонтували їх коштом Фонду Порошенка і вже передали в лікарні», — повідомила І. Климпуш-Цинцадзе.

За словами керівника Іршавської районної лікарні Сергія Караслая, зараз кожен такий апарат — на вагу золота, адже за рахунок районного бюджету один апарат обіцяють придбати не раніше червня-липня. Ремонт цього апарата нам зараз дуже допоможе. «Ми не знаємо, якою буде ситуація з вірусом, тож добре, що вже маємо відремонтований апарат для реанімаційного відділення лікарні», — зазначив С. Караслай.

Загалом Фонд Порошенка вже профінансував відновлення 35 апаратів ШВЛ для медичних закладів по всій країні.

Народний депутат Тетяна Плачкова («Опозиційна платформа — За життя») разом із групою взаємодопомоги #БезПаніки передала засоби індивідуального медичного захисту лікарям педіатричного відділення амбулаторії сімейної медицини села Великий Дальник на Одещині. «Медичні установи первинної ланки потребують підтримки не менше, ніж опорні лікарні в лікуванні коронавірусу. Сюди люди з підозрами на коронавірусну інфекцію звертаються насамперед. Особливо це важливо, коли йдеться про дітей», — зазначила парламентарій, додавши, що часто катастрофічно не вистачає елементарних речей — халатів, масок, окулярів, захисних козирків, антисептиків, рукавичок.

Групу взаємодопомоги #БезПаніки створено за ініціативою народного депутата Тетяни Плачкової на початку карантину,  й за цей час до неї доєдналися понад 5000 осіб з Одеси, Києва, Вінниці, Херсона та Харкова.

Народний депутат Олександр Абдуллін («Батьківщина») та голова Товариства сприяння обороні України, «батьківщинівець» Сергій Кошин передали 900 захисних масок багаторазового використання медичному персоналу Дубровицької районної лікарні, екстреної медичної допомоги та центру первинної допомоги. Загалом за період карантину для потреб медиків Рівненської області Олександр Абдуллін та Сергій Кошин, який народився в Дубровицькому районі, закупили та передали 1900 захисних масок, 25 багаторазових захисних костюмів, 30 спеціальних окулярів та 40 літрів компонентів антисептика.

Підготував Сергій КОВАЛЕНКО.