На знімку: під час передачі тематичних наборів.

На Донеччині напередодні літніх канікул Командування Об’єднаних сил ініціювало проведення масштабної акції з поширення серед школярів прифронтових населених пунктів тематичних друкованих матеріалів з основ мінної безпеки.

В ігрових наборах, призначених насамперед для учнів молодших класів, — розмальовки, комікси, буклети, блокноти, зошити, завдяки яким юні мешканці міст і селищ, наближених до лінії розмежування, дізнаються про заходи безпеки під час перебування на територіях, де можуть бути міни та боєприпаси.

Як поінформували у прес-центрі Об’єднаних сил, акцію було розпочато з смт Очеретине Ясинуватського району. Тут офіцери цивільно-військового співробітництва спільно з представниками Донецької облдержадміністрації передали перші тематичні набори директорам шкіл із населених пунктів, розташованих поблизу лінії зіткнення, — Верхньоторецького, Красногорівки, Первомайського й Нетайлового.

Цього ж тижня тематичні матеріали отримали школярі початкових класів Мар’їнського та Волноваського районів. Офіцери цивільно-військового співробітництва Об’єднаних сил також відзначили школярів Мар’їнки, які перемогли у відбірковому етапі військово-патріотичної гри «Джура». Учасники команди отримали комплект військових одностроїв.

Загалом з початку цього року й до запровадження карантину офіцери CIMIC зі складу Об’єднаних сил провели понад 120 занять із мінної безпеки з учнями приблизно 50 навчальних закладів Донбасу та передали до шкільних бібліотек низку тематичних матеріалів. Планують це робити й надалі.

Фото прес-центру Об’єднаних сил.