Про це повідомив Інститут імені Роберта Коха, котрий входить до структури МОЗ ФРН і веде статистику захворюваності на COVID-19 у країні.

Тим часом пандемія коронавірусу завдала удару передусім по найменш соціально захищених верствах населення. Люди з хронічними захворюваннями, а також їхні родичі та близькі, які доглядають за ними, опинилися на межі своїх можливостей. Тому політики вимагають легалізувати роботу доглядальниць і медичних сестер зі Східної Європи, котрі досі працювали в таких сім’ях, але через пандемію змушені були повернутися додому. А тепер — через закриття кордонів і скасування транспортного сполучення — позбавлені можливості знову прибути до Німеччини.

Це, здається, мало не вперше німецькі політики так відверто заговорили про наявність у країні роботи «по-чорному» і почали вимагати, аби таких заробітчан вивести з «тіні». Приміром, парламентська група Соціал-демократичної партії Німеччини у землі Північний Рейн-Вестфалія закликає легалізувати працю доглядальниць і медсестер зі Східної Європи, котрі досі нелегально трудились у тутешніх родинах.

«Багато жінок, котрі змушені були виїхати з Німеччини після початку карантину, тепер не мають змоги або бояться повернутися назад через обмежувальні заходи, — заявив в інтерв’ю виданню Rheinische Post представник департаменту політики МОЗ Йозеф Нойманн. — Сім’ї, котрі потребують допомоги, не можуть знайти заміну в місцевих службах із догляду, тому що їм на це бракує коштів. Тобто значна кількість людей просто не можуть собі дозволити користуватися легальною допомогою», — зазначив політик. Він закликав владу якомога швидше легалізувати медсестринський персонал, а також сім’ї, котрі користуються його послугами.

Берлін.