Міністерство освіти і науки затвердило терміни проведення основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання.

Як повідомили в Українському центрі оцінювання якості освіти, цього року основна сесія ЗНО стартує 25 червня (цього дня вступники складатимуть математику) і завершиться 17 липня (тестуванням з хімії). ЗНО з української мови і літератури проведуть 30 червня, з фізики - 2 липня, з англійської - 7 липня, з решти іноземних мов (іспанської, німецької, французької) - 6 липня, з історії України - 9 липня, з біології - 13 липня, з географії - 15 липня.

До 4 червня 2020 року на інформаційних сторінках учасників ЗНО розмістять запрошення-перепустки, де буде зазначено час і місце проведення тестувань.

Інформацію про результати основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання з усіх навчальних дисциплін буде розміщено на інформаційних сторінках учасників до 29 липня.

Додаткова сесія ЗНО запланована на 23 липня - 11 серпня, а її результати буде розміщено до 14 серпня.

Цього року для участі в додатковій сесії ЗНО абітурієнти зможуть зареєструватися під час додаткового періоду реєстрації (25 травня - 9 червня). Це стосується вступників, які не змогли зареєструватися протягом 3 лютого - 24 березня.

Як повідомлялося раніше, особи, які були зареєстровані для участі у ЗНО, однак контактували з хворими чи самі інфікувались коронавірусом, зможуть скласти ЗНО під час додаткової сесії, коли одужають або вийдуть із самоізоляції. У разі, якщо через ізоляцію чи хворобу вони будуть змушені пропустити і додаткову сесію тестування, їх звільнять від ЗНО за станом здоров'я.

Через порушену внаслідок карантину логістику та необхідність дотримуватися протиепідемічних заходів абітурієнтам дозволили змінити місце проведення тестування і до 18 травня внести відповідні зміни до своїх реєстраційних даних.

Як повідомили на запит "Голосу України" в Українському центрі оцінювання якості освіти, такою можливістю скористалися понад 4 тисячі, або приблизно 1%, зареєстрованих учасників ЗНО.

Це не приведе до істотних змін в організації та проведенні тестування, зазначає в. о. директора УЦОЯО Валерій Бойко. Водночас певних змін очікують з огляду на необхідність дотримуватися протиепідемічних заходів.

"У разі затвердження тимчасових рекомендації Міністерства охорони здоров'я України їх буде дотримано під час організації та проведення тестувань", - запевняє керівник УЦОЯО.

"Окремо інформуємо, що щороку Український та регіональні центри оцінювання якості освіти організовують проведення додаткової сесії. У ній беруть участь особи, які з поважних причин, зокрема через хворобу, не з'явилися для проходження основної сесії ЗНО, - уточнює Валерій Бойко. - У такому разі учасник має протягом 5 днів з дня проведення основної сесії ЗНО подати до відповідного регіонального центру заяву для участі в додатковій сесії та документ, що підтвердить причину неявки під час основної сесії".