На знімку: Ректор ПНУ Ігор Цепенда.

Конференція віртуально об'єднала кілька вишів країни.

Понад 200 науковців із різних вітчизняних вищих навчальних закладів узяли участь в онлайн-конференції до Дня вишиванки. Одним із ініціаторів та організаторів став Прикарпатський національний університет, у взаємодії із творчою навчально-науковою лабораторією "Гірська школа Українських Карпат" та Інститутом педагогіки Національної академії педагогічних наук.

До науковців доєдналися відомі культурно-громадські діячі. Варто виокремити засновницю Дня вишиванки, письменницю та журналістку Лесю Воронюк. В онлайн-обговоренні взяли участь і представники діаспори із Польщі, Іспанії, Німеччини, США та Австралії.

Завідувачка "Гірської школи Українських Карпат" ПНУ Інна Червінська та завідувачка відділу навчання мов національних меншин і зарубіжної літератури Інституту педагогіки НАПН України Наталія Богданець-Білоскаленко виступили модераторам заходу. Привітав учасників заходу директор Інституту педагогіки НАПНУ професор Олег Топузов.

"Кожна з наукових, практико-орієнтованих доповідей, робота тематичних секцій – черговий важливий крок до осмислення і наукового вивчення цікавих особливостей розвитку нашої етнокультури та донесення їх до нашої молоді", – підсумував роботу онлайн-конференції ректор ПНУ Ігор Цепенда.

У Прикарпатському національному університеті ще з 2012 року розпочали розбудовувати систему дистанційного навчання. Завдяки участі в міжнародних проектах відтоді додалося нових можливостей. Створено відповідну технічну базу. Тож нинішня онлайн-конференція якраз відбувалася на одній із адаптованих у ПНУ платформ.

Івано-Франківська область.

На знімку: Конференція відбулася в онлайн-режимі.

Фото прес-служби ПНУ.