Ще наприкінці березня цього року в мисливських угіддях біля села Олександрівка Голопристанського району області виявили диких перелітних пернатих, заражених збудником пташиного грипу типу А.

Аби захворювання не поширилося далі, й його не підхопило домашнє птаство, тут впровадили низку карантинних заходів, причому в зону нагляду потрапили не тільки Олександрівка, а й іще три села Олександрівської й Садівської сільрад. Та протиепізоотичні заходи далися взнаки: під час огляду 693 голів домашньої птиці та лабораторних досліджень відібраних біоматеріалів вдалося підтвердити, що поголів’я є здоровим. Не виявляли більше носіїв захворювання і в мисливських угіддях. Відтак карантинні обмеження в цих селах уже зняли, повідомляє прес-служба ГУ Держпродспоживслужби Херсонщини.

Окрім цього, організували також контрольні обстеження стану мисливських угідь у «коридорах» міграції диких птахів, а також у межах двох заповідників і трьох національних парків, провівши лабораторну перевірку 1040 проб. Результат також обнадійливий: територія від пташиного грипу «чиста»!

Херсонська область.