За його результатами будуе напрацьовано поправки до розгляду цього документа в другому читанні.

«Законопроект дуже важливий, бо стосується кожної громади та має забезпечити надання якісних адміністративних послуг громадянам. Ще 13 травня він був включений до порядку денного та отримав підтримку в 261 голос народних депутатів. Зацікавлення цим документом величезне. Намагатимемося якнайшвидше ухвалити його в другому читанні», — зазначила голова підкомітету з питань адміністративних послуг та адміністративних процедур Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Лариса Білозір.

За словами народного депутата, для роботи над правками створять робочу групу. До неї увійдуть члени профільного підкомітету, апарату Верховної Ради, Офісу Президента України, Кабінету Міністрів, провідних асоціацій органів місцевого самоврядування, Всеукраїнської асоціації центрів надання адміністративних послуг, неурядових та міжнародних організацій, науковці, експерти.

Лариса Білозір розповіла про основні новели законопроекту. Серед них: трансформація Центрів надання адміністративних послуг райдержадміністрацій у ЦНАПи органів місцевого самоврядування. Ідеться про 794 такі центри, які мають намір трансформувати в 952 нові точки доступу в органах місцевого самоврядування. Також заплановано інтегрувати у ЦНАПи всі адміністративні послуги, що надаються органом, який його створив, та територіальними органами центральних органів виконавчої влади. Л. Білозір акцентувала увагу на тому, що нині немає закону про адміністративний збір, тому його потрібно також напрацьовувати.

Свої зауваження й пропозиції надав Віктор Тимощук, головний експерт з адміністративних послуг Програми «U-LEAD
з Європою». Публічне обговорення законопроекту відбувалося за сприяння саме цієї програми. До дискусії долучилися понад 100 учасників з різних куточків України, представники міністерств, об’єднаних територіальних громад, органів місцевого самоврядування, експерти з питань адміністративних послуг.

Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.

Скріншош-відео Інформаційного управління апарату Верховної Ради України.