Про сільськогосподарське підприємство «Дари Чернігівщини» біля Ніжина, керівництво якого готове платити українським працівникам на збиранні ягід більше, ніж у Польщі, «Голос України» вже писав минулого року. Цьогоріч про досвід розповіла прес-служба обласної державної адміністрації.

Керівник кооперативу «Дари Чернігівщини» Андрій Білий каже, що заробітчани можуть отримати в півтора разу більше, не виїжджаючи за кордон.

«Іноземні фермери платять заробітчанам приблизно 800 грн на день за умови виконання щоденного плану збору ягід 90—100 кг. У сезон українські фермери готові платити 1200 грн на день, якщо людина працюватиме з такою самою продуктивністю», — стверджує він.

Для тривалої торгівлі ягодами це підприємство будує завод шокової заморозки, що дасть змогу доставляти споживачам завжди свіжу продукцію. Загалом цього року кооператив планує збільшити наявні потужності з 8 тонн заготівлі ягід на добу до 20. Сільськогосподарський кооператив об’єднує 12 фермерів і переважна більшість ягідної продукції йде на ринки Європейського Союзу.

Чернігівська область.

Фото із соціальних мереж.