Як повідомили у прес-службі Міністерства освіти і науки, червневі відео-уроки призначені для учнів базової і старшої школи. Навчання для учнів початкових класів завершилося минулого тижня.

За бажання учні зможуть переглянути онлайн-заняття в будь-який зручний для себе час. На YouTube-каналі МОН у відкритому доступі розміщено майже 1326 уроків для учнів 5—11 класів та 239 — для учнів початкової школи. «Організатори проекту поставили перед собою завдання створити уроки за програмою принаймні від початку і до кінця карантину, щоб діти у школах, де не було повноцінного навчання, могли компенсувати пропуски переглядом цих уроків, — відзначила т. в. о. міністра освіти Любомира Мандзій. — Йдеться про повноцінних 10 навчальних тижнів. Трансляція уроків для 5—11 класів розпочалась 6 квітня і має завершитись наприкінці другого тижня літа, тобто у п’ятницю, 12 червня.» Вона закликала учнів «інвестувати свій час у навчання», щоб заповнити прогалини в знаннях і з легкістю опановувати матеріал наступного року.

Тим часом випускники посилено готуються до ЗНО. Ознайомитися з процедурою його проведення вони зможуть під час пробного зовнішнього незалежного оцінювання, яке відбудеться 15 та 17 червня.

В особистих кабінетах учасників «тренувального» ЗНО вже з»явилися запрошення-перепустки з адресами пунктів пробного тестування. Для входу до «Особистого кабінету учасника ПЗНО» необхідно увести логін та пароль, отримані раніше від регіонального центру. Потім вступники мають роздрукувати запрошення-перепустку для участі в пробному ЗНО, скориставшись відповідною опцією.

На сайті УЦОЯО розміщено відеоінструкцію щодо проведення пробного ЗНО з урахуванням нових протиепідемічних вимог. Зокрема, вступникам рекомендовано взяти із собою засоби індивідуального захисту — 3-4 маски або респіратор, а також дезінфектор для рук.

У пункті тестування абітурієнти перебуватимуть в масці (щоправда, під час справжнього ЗНО її доведеться двічі ненадовго зняти — для ідентифікації особи). Змінювати її вони мають кожні три години. Крім того, учасники ЗНО мають виконувати правило соціального дистанціювання (дотримуватися відстані в 1,2 метра), мити та дезінфікувати руки.

Учасникам пробного ЗНО, які відчуватимуть біль у горлі, головний біль, ускладнене дихання, сухий кашель, а також матимуть підвищену температуру, автори відеоінструкції радять залишатися вдома.