Голова Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський (крайній ліворуч).

Днями відбулося позачергове засідання Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності стосовно ситуації в Кагарлицькому відділі поліції. Воно пройшло в закритому режимі. Заслухали керівників Національної поліції України та Державного бюро розслідувань.

Як повідомив після засідання голова комітету Денис Монастирський, кожна посадова особа відділення поліції в місті Кагарлик проходить оцінку на відповідність її дій службовим обов’язкам після скандалу із зґвалтуванням жінки. За його словами, нині мова йде про те, чи знав керівник, що у нього у відділенні вчиняють у такий спосіб допити, а також щодо того, чи здійснювалися постріли у відділенні і чи були інші працівники правоохоронних органів, які стали свідками злочину, але не втрутились.

«Відверто скажу, що членів комітету вразила та ситуація, що працівники цього відділення були впевнені у своїй безкарності, тобто вони навіть не намагалися особливо приховати сліди цього злочину», — зауважив він.

Денис Монастирський також додав, що члени комітету домовилися зібратися наприкінці червня і провести повторне засідання. «Керівник Нацполіції Ігор Клименко заявив про те, що представить на наступному засіданні свої пропозиції щодо реструктуризації роботи поліції, враховуючи, в тому числі, цей випадок», — додав парламентарій.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.
Більше фото тут