Одинадцятьох бійців пожежно-рятувальних підрозділів Головного управління ДСНС України в Полтавській області (на знімку) нагородили Почесними грамотами облради та ОДА.

Відзнак вони удостоєні за високий професіоналізм і самовідданість при гасінні лісових пожеж у зоні відчуження довкола Чорнобильської АЕС.

Почесні грамоти вогнеборцям на сесії облради вручали керівники регіону та начальник ГУ ДСНС в області Володимир Салогуб. Останній нагадав, що на ліквідацію масштабних пожеж у Чорнобильську зону з Полтавщини виїжджали загалом 411 представників міських і районних підрозділів ДСНС.

У зв’язку зі складністю завдань, які доводилося виконувати в умовах підвищеного ризику для власного здоров’я та життя, працювали вони там вахтовим методом. Однак завдання служби на значній відстані від місць постійної дислокації підрозділів земляки-рятувальники виконали з честю. Тож нагород і вдячних слів заслуговують фактично всі учасники ліквідації тих пожеж.

Не менш важливо й те, що за майже місяць відряджень у зону відчуження бійці набули неабиякого досвіду роботи в екстремальних умовах. Адже зі змінами клімату, які спричиняють тривалі посухи, лісові пожежі дедалі частіше виникають і на Полтавщині. Тож до такого форс-мажору треба готуватися не лише на тренуваннях.

Фото з сайту Головного управління ДСНС в області.