Працівники облводоканалу радяться.

Здійснили ревізію попереднього проекту, який передбачав виділення 1,3 мільйона гривень на роботи із заміни сталевого водопроводу пластиковим.

«У результаті вартість проекту реконструкції по вул. Павла Маленка на сьогодні — майже півмільйона гривень: 250 тисяч на закупівлю матеріалів виділила Новомиколаївська селищна рада, робота фахівців і техніки комунального підприємства стане приблизно в 250 тисяч гривень. Після того як роботи по вул. Павла Маленка буде завершено, у мережі додасться до 50 абонентів. Проект передбачає прокладання ширших труб, щоб ця вулиця й прилеглі до неї мали змогу отримувати якісну воду», — каже гендиректор КП «Облводоканал» Сергій Басанський.

На підприємстві зазначають, що виконують роботи власними силами. Для цього використовують свої екскаватор, бортову машину із причепом, мобільний генератор, обладнання для зварювання труб і інші інструменти.

Попередньо роботи обійдуться в 255 тисяч гривень. Хоча попередній проект передбачав залучення 1,3 мільйона.

До того ж «поліетиленовий трубопровід, який сьогодні монтують фахівці облводоканалу, має гарантію від виробника — 50 років», підкреслює голова Новомиколаївської селищної ради Сергій Шамайда.

В облраді зазначають, що за рахунок реконструкції наявної мережі й прокладання додаткового трубопроводу завдовжки 1300 метрів проблему нестачі питної води вдасться розв’язати.

«Плануємо завершити роботи до кінця липня — тоді жителі селища матимуть стабільне централізоване водопостачання за адекватною ціною. До того ж це відкриває перспективи підключення води в будинки, де централізованого водопостачання не було раніше», — вважає керуючий справами обл-ради Володимир Подорожко.

Фото прес-служби облради.