«Якщо говорити у розрізі регіонів, то за останню добу найбільша кількість зареєстрованих випадків захворювання спостерігається у Львівській області — 142, Рівненській — 121, у місті Києві — 92, Закарпатській області — 78, а також Чернівецькій області — 76. Ми бачимо, що це черговий антирекорд, якого Україна ще не знала», — сказав міністр.

Він наголосив, що МОЗ ініціює посилення контролю за дотриманням карантинних заходів у транспорті, супермаркетах і розважальних закладах. Максим Степанов закликав українців дотримуватися правил карантину.

«Ми мусимо використовувати маски, дотримуватися соціальної дистанції, користуватися антисептиками, щоб у нас не було таких жахливих чисел щоранку», — зазначив міністр.

«Ми вважаємо, що мають запроваджуватися жорсткі обмеження в деяких регіонах в умовах адаптивного карантину. Коли я говорю про жорсткі обмеження, я маю на увазі обмеження роботи тих чи інших закладів, зокрема нічних клубів. Ми ініціюватимемо скликання регіональних комісій ТЕБ та НС», — додав Максим Степанов.

Київський міський голова Віталій Кличко під час прес-конференції повідомив, що у столиці виявили нові випадки захворювання на коронавірус серед освітян.

«За останній тиждень по одному випадку виявили в школах № 270, № 212, № 282 та в ліцеї № 51. А також у школі № 235 та новий випадок — у школі № 197. Там скрізь захворіли вчителі. У школі № 308 на коронавірус захворів завуч. Усіх працівників відправили на самоізоляцію», — сказав Віталій Кличко.

Він також повідомив, що в стаціонарах столичних лікарень з коронавірусом сьогодні перебувають 222 пацієнти, 47 — у важкому стані.